D J H D H DD
 
   
 
 

 

 

Består av rød eller blå brokadevest (gul i silke kan også skaffes), stakk i blå ullvev med mørkeblå striper i veven, skjorte og veske.

Cape i marineblått, rødt for.

Fasongen på livet er kopiert etter et gammelt snøreliv i rød ulldamask fra Rækstad i Stange. Det nye livet er i ull eller silkedamask i fargene blåp, rød eller gul.

Stakken er i lysblå toskaftvevd ullstoff med smale mørkeblå striper.

Forbildet for denne bunaden som ble komponert i 1935 var F.F.L.Dreiers folkedraktakvarell "Pige fra Hedmarken" som han malte på slutten av 1700-tallet. Akvarellen viser en kvinne med lys blå stakk og "flasketrøye" med lange skjøter og smale ermer. Utganspunktet for stoffet var et gammelt stoffstykke fra Hedmarksmuseet i gul - og blåstripet ikat*-vevd mønster, med sydde blomstermotiver på de gule stripene. Fasongen til livet er hentet fra et gammelt rødrutet snøreliv fra Løten. Den gang var stakken i lyseblått toskaftvevd ullstoff med smale mørkeblå striper. Mellom stripene var det små ullgarnsbroderte blomstermotiv i flere farger. Til bunaden ble det også komponert ei hvit linskjorte med hvitsømsbroderier, i tillegg til lue og løslomme med broderi fra stakken. Senere har bunaden blitt revidert to ganger: 1955 og 1985 Begge varianter brukes idag

 

* Ikat er en gammel asiatisk vevteknikk, som gjennom går en renessanse i disse dager.